Kisebb lesz az új Mazda MX-5

Vágólapra másolva!
Szeretne visszahozni valamit az eredeti MX-5 szellemiségéből a Mazda, a következő generáció ezért kisebb és könnyebb lesz.
Vágólapra másolva!

Már tervezi az MX-5 új generációját a Mazda, ami az ígéretek szerint kisebb és könnyebb lesz az aktuális modellnél. Ennek egyszerű oka van, a mazdások szeretnék, ha az új MX-5 szellemisége az eredetiét idézné, a mérnökök feladata ennek megfelelően az, hogy a friss generáció olyan könnyű és kompakt legyen, mint az első.

Az Autocarnak a Mazda egyik illetékese azt nyilatkozta, hogy az aktuális MX-5 bizony túl nehéz, hiszen a kétliteres motorral 1098 kilogramm a súlya, szemben az eredeti 970 kilójával. Kiindulásként az egytonnás limitet lőtték be a japánok, így az új autó hasonló menetteljesítményeket nyújthat, mint a nemrég leleplezett MX-5 Superlight-tanulmány.

Kisebb és könnyebb motort is szeretne a Mazda, valószínűleg lemásolja az eredeti MX-5 1,6 literes lökettérfogatát. Jelenleg 1,8-asokat is tesztel a gyár, akármelyikről legyen szó, teljesítményben állítólag ugyanazt hozzák, mint a mostani kétliteres blokk. Várhatóan a padlólemez dimenziói és a tengelytáv nem változnak, a túlnyúlásokat viszont szeretnék csökkenteni a dizájnerek. 2011-ben, a Tokiói Autószalonon mutatkozhat be az új modell.

Forrás: Mazda