Elektromos mini a Citroëntől

Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag a Mitsubishi i-MiEV átcímkézett változata a francia gyártó új C-Zero elnevezésű teljesen elektromos minije, amely jövő év végén kerül piacra.
Vágólapra másolva!

A 2010-ben megjelenő C-Zero az idei Frankfurti Autószalonon bemutatott Peugeot i0n testvérmodellje és jövő év végén érkezik meg a kereskedésekbe. Karosszériája alatt ugyanaz a 64 lóerős, hátsó kerekeket hajtó motor található, mint a műszaki alapo adó Mitsubishi i-MiEV-ban. Az elektromos motort egy, az autóban középen elhelyezett 330 voltos lítium-ion akkumulátor látja el energiával és biztosít neki összesen 130 kilométeres hatótávolságot. Az akkumulátor teljes feltöltése egy 220 voltos konnektorról összesen hat órát vesz igénybe, de egy 400 voltos konnektorral harminc perc alatt nyolcvan százalékosra lehet tölteni az akkumulátort.

A C-Zero mindössze 3,48 méter hosszú és a gyár ígérete szerint négyen is elférnek benne. Álló helyzetből 15 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 km/órás sebességet és maximum 130 km/órával képes haladni. 166 literes csomagterébe éppen beférhet a napi bevásárlás és az autó gazdag alapfelszereltségéhez tartozik az ABS, ESP, hat légzsák és például kipörgésgátló is.

Forrás: Citroën