Ismét visszahívják a már visszahívott Swifteket

Vágólapra másolva!
Újabb visszahívást rendelt el a Suzuki azokra a Swiftekre, melyek tulajdonosainak egyszer már fel kellett keresniük a márkaszervizeket.
Vágólapra másolva!

Jól jártak azok a Swift-tulajdonosok, akik eddig halogatták valamelyik márkaszerviz felkeresését az előző visszahívás bejelentése után. A februári hír szerint a visszahívás az összes 2005-2008 között, Magyarországon legyártott Swiftre érvényes, az autóknál ugyanis a csomagtartó belső oldalborítása rozsdásodhat, amikor vízzel érintkezik, például ha esőben kinyitjuk a csomagtartót.

A szervizekben kárpitcserét, és szükség esetén a csomagtér világításának cseréjét végezték el, mert hogy a beszivárgó esővíz károsíthatja a csomagtér-világítást, ennek következtében túlhevülhet és elolvadhat a lámpatest.

Akik eddig nem jártak a szervizben, megspóroltak egy utat, ugyanezeket az autókat ugyanis most ismét visszahívja a Suzuki. Korábban nem volt arra utaló jel, hogy a beszivárgó víz hatására a biztonsági övek tokja károsodhat, ám a friss vizsgálatok szerint ezek az elemek is rozsdásodhatnak.

45-90 percet vesz igénybe az átvizsgálás, az esetlegesen szükségessé váló alkatrészcsere ingyenes.

Forrás: Suzuki