Frissítik az Opel Corsát

Vágólapra másolva!
Apró frissítést hajtott végre a Corsán az Opel, a módosítások műszaki jellegűek, kívülről láthatatlanok, és az OPC-t nem érintik.
Vágólapra másolva!

Áprilisban kerül piacra a frissített Opel Corsa, a kisautó kívülről nem változott, csupán műszakilag gyurmáztak rajta. Főleg a vázat és bizonyos alkatrészeket finomítottak, dinamikusabbá és egyben takarékosabbá téve az autót.

Azt állítja az Opel sajtóközleménye, hogy a frissített Corsa 13,2 százalékkal fogyaszt kevesebbet, a palettán szereplő motorok közül ötnek is kilométerenként 125 gramm alá vitték szén-dioxid-kibocsátását. Nem változott semmi a kabinban sem, az igazi ráncfelvarrás kicsivel későbbre várható.

A hivatalos kommunikáció szerint a mostani nem ráncfelvarrás, csak próbálják frissen tartani az autót, hiszen az egész európai piacon kulcsfontosságúnak számít. Előre lágyabb rugók és vastagabb kanyarstabilizátorok kerültek, ettől állítólag javult az autó kezelhetősége, de a lengéscsillapítókat, a kormányzást és az ESP-t is újrahangolták.

Ami a motorokat illeti, döntően öt lóerőt dobtak rá az eddigi teljesítményekre. Így az 1,7-es dízel 130, az 1,3-as EcoFlex 95, az egyliteres benzines 65, az 1,2-es 85 lóerős lett, az 1,4-es viszont 100 lóerőt teljesít 90 helyett. Ezentúl a váltásra figyelmeztető nyilacskák is feltűnnek a műszerfalon a legtöbb modellben.

Fotó: Pályi Zsófia