Enzo-verő szuperautó a Lamborghinitől

Vágólapra másolva!
Brit információk szerint új szupersportkocsin dolgozik a Lamborghini, mely a Ferrari Enzo utódjának méltó ellenfele lehet.
Vágólapra másolva!

Minden szegmensben szeretne a Ferrari méltó riválisa lenni a Lamborghini, a Cars UK információi szerint ezért olyan szupersportkocsi fejlesztését kezdte meg, amely a Ferrari Enzo utódjának ellenfele lehet. Úgy tudni, Urus néven fejlesztik az új modellt, részben elkülönítve a Murcielago utódjaként emlegetett Jotától.

Lesz azért közös vonás a modellekben, az Urus például a Jota módosított karosszériáját kapja, ezt azonban teljes egészében karbonszálas anyagból készítik. Hasonló a helyzet a vázzal is, míg a Jotáé alumínium és karbonszálas anyag ötvözetéből áll össze, addig az Urusé kizárólag szénszálból készül és aktív aerodinamikai elemeket is kap.

Ugyanaz a hatliteres, V12-es motor kerül mindkét autóba, az Urusban azonban állítólag száz lóerővel többet, 800 körül teljesít majd. Százra három másodperc körül gyorsulhat a modell, bemutatkozására azonban 2011 végéig, 2012 elejéig várni kell. Ezzel szemben a Jota bemutatójára akár már 2010-ben sor kerülhet.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]