Körrekordot futott a búcsúzó Dodge Viper ACR

Vágólapra másolva!
Decemberben, a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be a legizmosabb Dodge Viper frissített változata, mely körrekordot döntött Laguna Secában.
Vágólapra másolva!

Kiemelt szerep jut újabban az autógyártók kommunikációjában különböző időeredményeknek, köridőkkel és rekordokkal próbálják igazolni a mérnökök, hogy milyen jó munkát végeztek. Decemberben, a Los Angeles-i Autószalonon debütál például a Dodge Viper legizmosabb kivitele, az ACR frissített változata, mellyel kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy rekordot döntött Laguna Secában.

Néhány ezreddel 1:34 alá vitte a köridőt az SRT-mérnök Chris Winkler, átadva ezzel a múltnak a Devon GTX augusztusban felállított 1:35.117-es idejét. A Viper utolsó gyártási évében az ACR frissített váltót és áttervezett hátsó szárnyat kapott, optimalizálva menet- és aerodinamikáját.

Valamivel gyorsabb a frissített modell a réginél, akár 296 km/óráig képes gyorsulni, pedig a 8,4 literes, 600 lóerős V10-es motorhoz nem nyúltak. Összesen ötszáz Viper készül 2010-ben, köztük több különkiadás: a körrekordról megemlékezve lesz Laguna Seca Edition is a búcsú tiszteletére.