Jövőre érkezik a Volkswagen Amarok

Vágólapra másolva!
Nem sokat változott a tanulmányhoz képest a Volkswagen Amarok névre keresztelt pickupja, mely 2010 második felében érkezik Európába.
Vágólapra másolva!

Tanulmányként még a Robust nevet viselte a Volkswagen új pickupja, melyet később Amarokra változtatott a gyár. Globális modellről van szó, feladata, hogy vevőket szerezzen a szegmenst uraló japán márkáktól, a wolfsburgiak most nyilvánosságra hozták az első fotókat a szériaváltozatról.

2010 elején már lesz feladata az Amaroknak, a Dakar hivatalos kísérőjárműve lesz Dél-Amerikában, ahol nem sokkal később el is kezdődik gyártása. 2010 második felében érkezik Európába az 5,25 méter hosszú pickup, amelynek formavilága gyakorlatilag nem változott a Baywatch-ruhába bújtatott tanulmányhoz képest: maradt a karakteres arc és a masszív kerékjárati íveket sem piszkálták.

2,52 négyzetméter az Amarok platófelülete, akár quadokat is képes szállítani, az Euro-raklapokkal könnyedén elboldogul. A kerékjárati ívek között 1,22 méter széles a plató, másutt 1,62 méter, hosszúsága 1,55 méter. Terhelhetősége 1,15 tonna.

Forrás: Volkswagen

A létravázas Amarok két dízelmotorral lesz kapható, bevezetésekor azonban csak a 163 lóerős kétliteres lesz elérhető 400 Nm-es nyomatékkal. Később érkezik a szerényebb teljesítményű négyhengeres 122 lóerővel és 340 Nm-rel. Piactól függően összkerékhajtással, kapcsolható összkerékhajtással vagy hátsókerék-hajtással lesz elérhető, gyártásáról a Volkswagen Buenos Aires-i üzeme gondoskodik.