Eltűnik a manuális váltó a Ford Focusból

Vágólapra másolva!
Gunnar Herrmann, a Focusért felelős Ford-mérnök nem tartja lehetetlennek, hogy tíz éven belül teljesen eltűnik a manuális váltó a kompakt modellből.
Vágólapra másolva!

Messze a jövőbe tekintett Gunnar Herrmann, amikor az Automotive Engineer című magazin a Ford Focus jövőjéről kérdezte. Herrmann a Ford C szegmenses autóiért felel, hosszú távon elképzelhetőnek tartja, hogy a kompaktból eltűnik a manuális váltó.

A harmadik generációs Focus az EUCD platformra épül majd, erre építkezik az S-Max és a Mondeo is. Marad az acélvázas konstrukció, de a hagyományosnál könnyebb és erősebb lemezeket fognak használni. Öt éven belül alapfelszereltség lesz a start-stop rendszer, idővel pedig kis lökettérfogatú, két- és háromhengeres motorok érkezhetnek.

Ezekhez elektromos rásegítést kínálnak majd, csökkentve a károsanyag-kibocsátást és javítva a menettulajdonságokat. A duplakuplungos váltók jelentős szerepet vállalnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében, így 2020-ra akár "teljesen eltűnhetnek" a manuális váltók a kínálatból Herrmann szerint.