Saját fejlesztés lesz az új Seat Exeo

Vágólapra másolva!
Egyedi lesz a Seat Exeo új generációja, az utód legalábbis sokkal kevésbé épít majd a Volkswagen-konszern alkatrészeire.
Vágólapra másolva!

Nem rossz autó a Seat Exeo, de kár lenne tagadni, egyediség nem sok van benne. Fogták az előző generációs Audi A4-et, vasaltak rá egy új orrot és már kész is volt, nem lehet rá túlságosan büszke a spanyol márka fejlesztő részlege. Persze, kényszermegoldás volt, a Seat gyorsan piacra akart dobni egy limuzint, egy teljes fejlesztési ciklus végigvitelére nem volt idő és lehetőség.

De a háttérben a saját modell előkészületei is megkezdődtek, a Seat olyan szedánnal váltja majd az Exeót, amely ízig-vérig egyedi lesz. Annyira egyedi, hogy egy seatos forrás szerint az eddigieknél kevésbé támaszkodik majd a Volkswagen-konszerntől érkező alkatrészekre. Olyan modellt kell elképzelni, mint az aktuális Skoda Superb, míg elődje jórészt VW Passat volt, a jelenlegi inkább önálló munka.

Arról nincs hír, mikor érkezik az új generáció, de Martorellben már dolgoznak rajta. Fontosnak tartotta megjegyezni az Autocar forrása, hogy a Seat még egyszer nem megy bele klónozásba, több Exeóhoz hasonló modell nem lesz a kínálatban.

Forrás: Seat