Daimlerről neveztek el utcát Kecskeméten

Vágólapra másolva!
A gépkocsik mozgatására alkalmas gyorsjárású, belső égésű motort feltaláló Gottlieb Daimlerről nevezték el az épülő Mercedes gyárhoz vezető egyik utat Kecskeméten. Az útjelző táblát Zombor Gábor polgármester és Michael Friess, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója leplezte le csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzat - vállalását betartva - elkészítette az épülő gyárhoz vezető utat, amely a közgyűlés döntése értelmében a Gottlieb Daimler nevet kapta - mondta az ünnepségen Zombor Gábor. A város mintegy 400 millió forintos beruházással építette meg a gyárhoz vezető első utat, amelyen keresztül az építkezés zajlik. Michael Friess köszönetet mondott a közgyűlésnek az útelnevezésért. A német cég magyarországi leányvállalatának vezetője elmondta: Gottlieb Daimler megvalósította vízióját, amikor olyan motort tervezett, melynek segítségével a földön, a vízen és a levegőben is képes közlekedni az ember. Ezt példázza a Mercedes gépjárművek háromágú csillaga.

A stuttgarti székhelyű Daimler-Benz konszern 2008. június 18-án jelentette be, hogy Magyarországon fogja gyártani új generációs Mercedes A és B modelljeit, s a mintegy 800 millió eurós beruházással megvalósuló, 2500 főt foglalkoztató üzemet Kecskeméten építik fel. Magyarország történetének egyik legnagyobb zöldmezős beruházása a közvetlen foglalkoztatottakon