Családi limuzin és miniautó a Daciától

Nem áll le a Duster piacra dobásával a Dacia, a következő években egy családi limuzint és egy nagyon olcsó városi miniautót is bemutat.

Jövőre kerül a kereskedésekbe a Dacia első szabadidő-autója, a Duster, de a fapados márkának esze ágában sincs leállnia. 2013-ig még legalább két új modellel bővül a paletta, egy családi szedánnal és egy városi minivel.

Ugyan a Logan is családi autó, a várhatóan 2011 közepén debütáló négyajtóst kicsivel feljebb pozícionálnák, ha a Renault kínálatából indulunk ki, a Laguna lehet hozzá a legközelebb. Alapjaként meghosszabbított Mégane-platformot használnának, motorjai 90-140 lóerősek lehetnek.

Akár 2013-ra is elcsúszhat a városi mini premierje, melyet a Dacia indiai partnerével, a Bajajjal együttműködésben építene meg. Az autót ULC-ként (Ultra Low Cost) emlegetik a Daciánál, minden tekintetben a Tata Nano konkurenciájának szánják, Európában körülbelül ötezer eurós (1,4 millió forintos) áron kerülhet a kereskedésekbe.Valahogy így nézne ki a Renault Fluence Daciaként

KAPCSOLÓDÓ CIKK