Közös minit tervez a Suzuki és a VW

Vágólapra másolva!
2700-3600 euro lehet az ára a Volkswagen és a Suzuki új, közös fejlesztésű városi autójának, amelyet India mellett Európában is piacra dobhatnak - jelentette az Economic Times.
Vágólapra másolva!

Az autó, amely a Suzuki modellpalettáján az Altót válthatja, kétszer olyan drága lehet, mint a Tata fapados minije, a Nano. RC Bhargava, a Maruti Suzuki vezetője kijelentette, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyen típusuk az olcsó mini szegmensben. Eközben Európában az új autó a Volkswagen kínálatában a nemsokára megjelenő Up! alá érkezhet. Fabian Mannecke Volkswagen-szóvivő szerint a németeket mindig is érdekelte egy Up!-nál olcsóbb modell elkészítése, és a Suzukival való összefogásuk jó alap lehet egy ilyen modell kifejlesztéséhez.

Ennek megfelelően míg az Up! várhatóan hatezer euróba kerül majd, az új, kisebb jármű ára, a németek reményei szerint nem haladja majd meg a 3500-3600 eurót. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy mindez még csak egy igen ambiciózus terv, a szigorú európai biztonsági és emissziós előírásoknak szinte lehetetlen megfelelni egy ennyire olcsó autóval.

Forrás: Suzuki