Hét év garancia minden Kiára

Vágólapra másolva!
2010-től minden Európában értékesített Kia személyautóra hét év gyártói garancia vonatkozik.
Vágólapra másolva!

Egy meglepő húzással a 2006-ban bemutatott Cee'dhez hét év garanciát kínált a Kia, melyet később, a szintén Európában gyártott Sportage-re is kiterjesztett. Az idei esztendőtől nincs több korlátozás, minden Európában értékesített Kia modellre hét évre vagy 150 ezer kilométerre (amelyiket előbb eléri) szóló garancia vonatkozik a Picantótól a Sorentóig.

Egyetlen más gyártó sem kínál az európai piacon összes modelljéhez hétéves garanciát, a Kia értékesítési számai és használtautói értékének megugrását reméli a lépéstől. Normál felhasználású gépjárművek esetén az első három évben nincs kilométer-korlátozás, ezen felül, modelltől függően 7-12 éves átrozsdásodás elleni garanciát is kínál a gyár. Természetesen a kopó alkatrészekre (gumiabroncs, fékbetét, kuplung) nem vonatkozik a garancia, emellett az is fontos, hogy a kiegészítőkre és az akkumulátorra csak két év, és az audio- és navigációs rendszerekre csak három év, a fényezésre pedig csak öt év jár.

A hétéves garancia nemcsak az eredeti tulajdonosra vonatkozik, továbbértékesítés esetén átruházható, de ennek feltétele, hogy a kötelező szervizelést márkakereskedésekben kell elvégezni. Összesen több mint húsz európai országban érvényes a garancia. Magyarországon csak a Tata múlja felül a Kiát ebből a szempontból, az indiai autókra ugyanis nyolc év a garancia.

Forrás: Kia