Újdonságáradat a Tatától Új-Delhiben

Vágólapra másolva!
Több új modellt is bemutatott a Tata az Új-Delhi Autószalonon, Pr1ma néven a Pininfarina is készített egy tanulmányt az indiai gyár számára.
Vágólapra másolva!

Több új modellt is vitt az Új-Delhi Autószalonra a Tata, valóságos újdonságáradattal készült a hazai pályás kiállításra a gyár. Még a Pininfarina is készített egy kupés limuzintanulmányt az indiaiak számára, ez a modell a Pr1ma nevet kapta. Azt mondja róla a Tata, hogy remekül szemlélteti, milyen irányba szeretnének elindulni, a sportos külső mellett a tágas beltér és a minőségi kidolgozás is szempont volt. 2,7 méter a Pr1ma tengelytávja, arról viszont nem beszélt a gyár, hogy mikor lehet belőle valóság.

Bemutatkozott a dobozformájú Venture egyterű, melyet már idén sorozatgyártásba küldenek, érdekessége, hogy ugyan kevesebb mint négy méter hosszú, mégis nyolc ülést alakítottak ki benne. 1,4 literes dízelmotorral szerelik majd.

Lehullt a lepel a Tata csúcsmodelljének szánt Aria crossoverről is, ez lesz a kínálat legdrágább modellje. Az X2 nevű, vadonatúj platformra épül, szériafelszereltség a hat légzsák, az ESP, a klíma, GPS és a tempomat is. 2,2 literes, 137 lóerős dízelmotort kapott, opcióként összkerékhajtással is rendelhető. Európában is tesztelték, de egyelőre csak indiai forgalmazást terveznek.

Magic Iris néven egy ötüléses kisbuszt is kiállítottak, elejében ketten, hátuljában hárman utazhatnak. Ez a modell elsősorban a robogókat, kerékpárokat és háromkerekűeket próbálja kiváltani, erre utal, hogy mindössze 611 köbcentis, 11 lóerős dízelmotort kapott, végsebessége alig több mint 50 km/óra.

Két egyedi Nano is érkezett, ezeket For Her és For Him névre keresztelték, előbbi koktélvörös-pinkes, utóbbi Wild Lime színben készült. Mindkét modellbe start-stop rendszer került.