350 lóerős lesz a BMW M1

Vágólapra másolva!
Új részletek szivárogtak ki a 2011-ben piacra kerülő BMW M1-ről, állítólag 350 lóerős motor kerül az autóba.
Vágólapra másolva!

Bivalyerős lesz az 1-es BMW sportváltozata, a legfrissebb hírek szerint 350 lóerős motor kerül a kompaktba. Nagy erőkkel zajlanak a fejlesztések, de várhatóan csak jövőre kerül a kereskedésekbe az autó.

Nem volt teljesen sima menet a sorozatgyártásról szóló döntés, de a BMW ügyfélkörben végzett vizsgálatai egyaránt pozitív reakciókat mutattak. Elsősorban a fiatalabb vásárlókat szeretnék megszólítani az új modellel, amely természetesen a legolcsóbb M-es BMW lesz.

Hivatalosan még nem dőlt el, hogy az autót valóban M1 névre keresztelik-e, ezen a néven ugyanis legendás sportkocsit forgalmaztak a bajorok. Korábban arról volt szó egyébként, hogy a 135i duplaturbós motorját kapja a sportváltozat, de végül a továbbfejlesztett, gazdaságosabb, az 535i GT-ben debütált új háromliteres erőforrást választották a mérnökök. Ebben csak egy turbófeltöltő van, de az twin scroll, azaz kettős leömlésű, tehát az 1,2,3-as, és a 4,5,6-os hengerekből külön érkezik a meghajtását végző kipufogógáz. Az M1-ben valószínűleg dupla kuplungos váltó és önzáró differenciálmű is lesz, tömege nem éri majd el a másfél tonnát.

Forrás: [origo]