Izmosodott a Subaru Impreza WRX STi

Vágólapra másolva!
R205 néven a Subaru bemutatta a WRX STi sorozat eddigi legerősebb modelljét. Sajnos csak Japánban lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Új sportmodellel bővült a Subaru Impreza WRX STi kínálata, az újdonság az R205 kódjelet kapta. Módosították a vázat, hozzányúltak a motorhoz és a karosszérián is elvégeztek néhány simítást, a Subaru szerint az R205 a WRX STi széria jelenlegi csúcsmodelljének számít.

Az autó nevében szereplő R betű a Road Sport kifejezést takarja, nagyrészt a WRX STi Spec C modellből építkezett. Új STi-féle gátlókat és rugókat építettek a futóműbe, a felfüggesztések feszesebbek lettek. 18 colos felnik készültek az autóhoz, amelyekre a Bridgestone egyedileg készített RE070 jelű abroncsait húzták.

Forrás: Subaru
Forrás: Subaru

Előre hat-, hátulra négydugattyús Brembo féknyergek kerültek, a kétliteres bokszermotorhoz vadonatúj turbófeltöltőt fejlesztettek és az elektronikát is átprogramozták. Hála a módosításoknak és az új sportkipufogónak, a csúcsteljesítmény 325 lóerőre, a legnagyobb nyomaték pedig 431 Nm-re ugrott. Kívülről az új első spoiler, a hátsó kötény és a fekete tetőszárny jelent újdonságot, az autó csak Japánban lesz kapható.

Forrás: Subaru
Forrás: Subaru