Hibrid sportkocsi-tanulmány a Peugeot-tól

Vágólapra másolva!
SR1 néven 2+1 üléses hibrid roadstert mutat be a Peugeot a Genfi Autószalonon. Teljesen új formanyelvet képvisel az újdonság.
Vágólapra másolva!

Egyelőre csak tanulmány a Peugeot Genfi Autószalonon bemutatásra kerülő, SR1 névre keresztelt roadstere, vagyis nem tudhatjuk, komolyan gondolják-e a modellt a franciák. Teljesen új, az eddigihez képest már-már radikális irányvonalat képvisel, egyetlen ismert peugeot-s stílusjegy sem látható rajta, már-már olyan elegáns, mint egy Aston Martin.

Azt mondja a gyár, hogy az SR1 szimbolizálja a közeljöbőben megjelenő új modellek leendő formavilágát, nem lenne szerencsétlen, ha nem csak részletekben, hanem teljes egészben gondolkodnának a mérnökök. Valószínűleg néhány évtizedig még nem lehet szó az SR1 futurisztikus, 2+1 üléses kabinjának megvalósításáról, a hibrid hajtáslánc viszont nagyon is valós.

Forrás: Peugeot

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

2011-ben, a 3008 crossoverben már be is mutatkozik a HYbrid4 technológia, melyet a roadster kedvéért kicsit feltüzeltek. 218 lóerős, 1,6 literes turbós blokkot kötöttek össze a hátsó tengelyhez épített, 95 lóerős elektromotorral, az autó tisztán elektromos üzemmódban is képes közlekedni 12,5 kilométeren keresztül. Az összteljesítmény 313 lóerő, a jó vezethetőséget pedig az összkerékhajtás biztosítja. Százas tempóra 4,7 másodperc alatt gyorsul fel a másfél tonnás tanulmány, a végsebesség eléri a 250 km/órát.

Forrás: Peugeot

Kombinált átlagfogyasztása 4,9 liter száz kilométerenként, szén-dioxid-kibocsátása kilométerenként 119 gramm. A tanulmányba sebességfüggő hátsókerék-kormányzást is épített a Peugeot, a hátsó kerekeket elektromotorok fordítják.

Forrás: Peugeot