Vágólapra másolva!
A Detroiti Autószalonon is kiállította az Audi az új A8-at, a márka amerikai bejelentése szerint Genfben már a hibrid változat is látható lesz.
Vágólapra másolva!

Tavaly év végén mutatkozott be hivatalosan az új Audi A8, de a németek természetesen a Detroiti Autószalonra is elvitték. Csináltak némi felhajtást a limuzin körül, amelynek keretében bejelentették, hogy márciusban, a Genfi Autószalonon már hibridként is látható lesz az autó.

Hivatalosan a Q5-ből készül az ingolstadtiak első hibridje, premierje őszre várható, az A8-ból készülő benzines-elektromos modell így egyelőre csak tanulmány lesz. Johan de Nysschen, az Audi amerikai részlegének elnöke szerint az Audinál kiemelt cél a fejlődés, ezért a gyár nemet mond azokra a technológiákra, melyek nem viszik előre az iparágat.

Ilyen megoldásnak számít az Audi szerint a félhibrid technológia, ezért az A8-ban szó sem lehet ilyen rendszerről, teljes értékű hibrid lesz. Azért is tartja fontosnak az Audi, hogy ebben az irányban induljon el, mert a teljes értékű hibridek közelebb állnak az elektromos autókhoz, amelyekben az egész világ a megmentőt látja. Innen egyszerűbb a gyár számára a továbblépés.

Forrás: Audi

Detroitban kiderült az is, hogy az amerikai vevők kedvéért szedánt készít az Audi az A3-ból, ennek premierje azonban még odébb van. Ugyan a fejlesztések előrehaladott állapotban járnak, legkorábban 2012-ben debütálhat a négyajtós, amelynek mérete nagyjából megegyezik majd az A4 '94 és '97 között gyártott B5-ös generációjáéval.