Több helyen is használhatták a buszsávot az autósok Budapesten

Vágólapra másolva!
Több buszsávot is használhattak rendőri irányítás mellett az autósok Budapesten szerdán, de kizárólag ott lehet a buszsávokra és a villamossínekre hajtani, ahol ezt a rendőrök karjelzésekkel jelzik.
Vágólapra másolva!

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének elmondása szerint az autósok időszakosan használhatják a buszsávokat - többek között - a Gyáli útnál, a Nagykőrösi útnál, az M5-ös autópálya bevezető szakaszánál, a Hegyalja útnál és a József Attila utcánál is ráengedték a járművezetőket a buszsávokra. Arra a kérdésre, hogy a kamerákkal figyelt buszsávokon haladókat megbüntetik-e, Tafferner Éva azt mondta: naplózzák, hogy mettől meddig és mely sávok használhatók rendőri jelzés mellett. Akik ebben az időszakban használják a buszsávot, azok nem követnek el szabálysértést, minden más esetben a KRESZ szabályai az irányadóak.

Zavaros előzmények

A Miniszterelnöki Hivatal budapesti ügyekért felelős kormánybiztosának kedd esti közleményében még az állt, hogy az autósok használhatják a buszsávokat a sztrájk ideje alatt, ha legalább hárman utaznak a gépjárműben. Erre reagálva a Budapesti Rendőr-főkapitányság bejelentette, hogy a buszsávok és a villamos sínek használatára vonatkozó hatályos jogszabályok a sztrájk idején is érvényben vannak, ettől eltérő rendelkezést kizárólag a közlekedést irányító rendőrök adhatnak, karos forgalomterelés formájában.