Dakar-rali: Sainz újabb szakaszgyőzelmet aratott

Vágólapra másolva!
A mezőny az idei Dakar-rali leghosszabb szakasza során San Juanból San Rafaelbe hajtott, a teljes táv 796 kilométer, ebből a mért szakasz hossza 476 kilométer volt. A motorosoknál a chilei Francisco López, az autósoknál pedig a spanyol Carlos Sainz győzött az argentin és chilei utakon zajló verseny 12., csütörtöki szakaszán.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön Francisco Lopez Contardo volt a leggyorsabb motoros az Aprilával. David Fretigne végzett mögötte a második helyen, aki annak köszönhette gyorsaságát, hogy rátapadt az előtte haladó Marc Comára. Amikor már majdnem eltűnt előtte a spanyol motoros és csak a sisakját látta, meghúzta a gázt.
Az abszolútban első helyen álló Cyril Despres nem sietett ma sem. Az a taktikája, hogy több mint egy órás előnyét kihasználva óvatosan gurul be a Buenos Aires-i célba.

Az autósoknál csütörtökön ismét a Volkswagenek taroltak: Carlos Sainz megmutatta, hogy nem adja könnyen a pozícióját. Elmondása szerint a világon semmi gondja nem volt, végigment a pályán, ahogy azt egy profinak kell. Nasszer Al-Attijah nem tudta utolérni, sőt, a szakasz elején igencsak le volt maradva, de szépen feljött Sainz mögé a második helyre és 52 másodperces hátránnyal zárta a napot. "Gyors volt a mai szakasz, néhol hihetetlen részeken mentünk. Volt, ahol négy keréken autóztunk, volt, ahol csak három keréken, és volt, ahol csak két keréken. Néhány helyen olyan meredek részen jöttünk le, amilyet még életemben nem láttam, szinte már függőleges volt. Nagyon jó nap volt, és sok időt sem veszítettünk. Úgy érzem, nagyon jó lesz a holnap is" - nyilatkozta a katari pilóta.

Már csak két nap van hátra a nagy viadalból. Pénteken mintegy 40 kilométer hosszan a szürke homokdűnéken evickél át a mezőny, utána jönnek a gyors részek 220 kilométeren át.

Forrás: MTI/EPA/Cezaro de Luca

A spanyol Carlos Sainz növelni tudta az előnyét az autósoknál


Nem hivatalos összetett eredmények:

Motor
1. Despres (KTM, 46:10:56)
2. Lopez Contardo (Aprilia, +01:03:42
3. Ullevalseter (KTM, +01:04:55)

Quad
1. M. Patronelli (Yamaha, 57:26:0)
2. A. Patronelli (Yamaha, +02:18:34)
3. Declerck (Polaris, +06:37:34)

Autó
1. Sainz (VW, +42:47:24)
2. Al-Attijah (VW, +00:05:20)
3. Miller (VW, +00:28:12)

Kamion
1. Csagin (Kamaz, 49:39:52
2. Kabirov (Kamaz, +01:13:43)...