Nagy átalakulás előtt a Peugeot 308

Vágólapra másolva!
Apró ráncfelvarrás helyett jelentősen átalakítja a 308 elejét a Peugeot, az új modell akár még idén befuthat.
Vágólapra másolva!

Nem egyszerű frissítésre, hanem jelentős átalakításra készül a Peugeot a 308-cal, a dizájnerek teljesen új orrot álmodtak a kompaktnak. Francia lapinformációk szerint akár már idén bemutatkozhat a tervek szerint jövőre piacra kerülő plasztikázott változat, amelytől a Peugeot eladásai megugrását reméli.

Az ígéreteknek megfelelően leszámol a Peugeot a hatalmas szájjal, három részre osztott lesz az első lökhárító, vízszintes ködlámpákkal és krómcsíkozással. Arról is döntött a Peugeot, hogy a jövőben négyajtós is készül az autóból, ezt 408 néven forgalmazzák majd elsősorban fejlődő piacokon.

Jellegében ugyanilyennek ígérkezik a 407 helyére lépő 508 orra is, a frissítés a jövő Peugeot-inak formavilágát is meghatározza majd. Hátulra új szélvédő és LED-es lámpák kerülnek.

Szintén a 308-hoz kapcsolódó hír, hogy elsőként a CC kínálatában jelenik meg a frissített 1,6-os dízelmotor, amely már az Euro 5-ös előírásoknak is megfelel. 110-ről 112 lóerőre erősödött a blokk, nyomatéka 260-ról 270 Nm-re emelkedett, de túltöltéssel 285 Nm-re is képes. Ugyan a számok kis eltéréseket mutatnak, a Peugeot szerint az alkatrészek több mint felét teljesen újratervezték.