Ismét több mint kétmillió Toyotát hívnak vissza az USA-ban

Vágólapra másolva!
Tavaly több mint négymillió autót hívott vissza a Toyota, mert a gázpedál a szőnyeg alá szorulhatott. Most megint a gázpedál lehetséges hibája miatt kénytelenek 2,3 millió autót szervizbe szólítani.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban 2,3 millió Toyotát rendelnek vissza, mert a gázpedál mechanizmusa elkophat, ezért előfordulhat, hogy lassabban tér vissza eredeti helyzetébe, rosszabb esetben pedig beragadhat. A visszahívás a 2009-2010-es RAV4-es, Corolla és Matrix, az Avalon (2005-2010), a 2007-2010 között gyártott Camry és Tundra, a Sequoia (2008-2010) és a 2010-es Highlandert érinti, a Lexust és a Sciont egyáltalán nem.

A Toyota közleményében arra kéri az autósokat, hogy ha észlelik a problémát, finoman fékezzenek, álljanak félre, állítsák le a motort, és vegyék fel a kapcsolatot egy Toyota-kereskedővel.

A megbízhatóként emlegetett Toyota tekintélyét nem először tépázza ilyen eset: tavaly novemberben 4,2 millió autó visszahívását jelentették be, mert a gázpedál a szőnyeg alá szorulhat, ami miatt száz esetben történt már baleset az Egyesült Államokban. Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet adatai szerint a 2009-ben a Toyota hívta vissza a legtöbb járművet: kilenc esetben összesen 4,92 millió autót és kisteherautót rendeltek vissza.

Állítólag Európában is hasonló visszahívásra készülnek.