Jöhetnek a V6-os Ferrarik

Vágólapra másolva!
Elképzelhetőnek tartja a Ferrari vezérigazgatója, hogy a jövőben V6-os modelleket dob piacra a márka.
Vágólapra másolva!

Szeretne alkalmazkodni a változó piaci igényekhez a Ferrari, a marenellóiak vezérigazgatója ezért elképzelhetőenek tartja, hogy a jövőben V6-os modelleket dob piacra a márka. Amedeo Felisa a teljesen elektromos autókban egyelőre nem hisz.

"Ha egy évvel ezelőtt kellett volna válaszolnom a kérdésre, hogy lesz-e V6-os Ferrari, biztos nemet mondtam volna" - nyilatkoza Felisa. "Csakhogy az igények változnak, mi pedig a vevőknek építünk autókat."

Azért nem mostanában lesz a V6-os motorok forradalma a Ferrarinál, talán ez az évtized is eltelik úgy, hogy V8-asnál nem megy lejjebb a gyár. Érdekes egyébként Felisa véleménye a villanyautókról, szerinte nem jelentenek valós megoldást, csak afféle marketing az egész hisztéria. "Mi nem fogunk hangszórókkal motorhangot generálni" - jelentette ki magabiztosan Felisa, elfeledkezve arról, hogy ha az elektromosságot megújuló erőforrásokból állítanánk elő, mely nyilvánvalóan az iparágban érdekeltek hosszú távú célja, az elektromos autók igenis megoldást jelentenének a globális felmelegedés problémájára. Felisa elárulta egyébként azt is, hogy már fejlesztik a 458 Italia nyitott változatát, illetve az Enzo utódját is.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]