Bemutatták az új Nissan Patrolt

Vágólapra másolva!
Abu-Dzabiban mutatta be a Nissan a Patrol hetedik generációját, a Toyota Land Cruiser-rivális erősebb V8-as motort és frissebb külsőt kapott.
Vágólapra másolva!

Luxusmodellként pozícionálja a Nissan a Patrolt, amelynek hetedik generációja ennek megfelelően exkluzív környezetben, Abu-Dzabiban mutatkozott be. Friss, elődjénél lágyabb külsővel és erősebb V8-as motorral érkezett az újdonság, amely a Toyota Land Cruiser V8 pozícióit hivatott gyengíteni.

Mivel a felmérések szerint a Patrol-tulajdonosok kevesebb, mint 15 százalékban tartózkodnak terepen, az utastérben inkább a prémiumérzet fokozására törekedtek. Minden jobb minőségű lett, bőr, alumínium és fafelületek váltják egymást, új multimédiás szórakoztatórendszert is kapott a Patrol. Tíz centivel nőtt a lábtér a második sorban, de kényelmesebbek a harmadik sor ülései is.

Forrás: Nissan

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Új padlólemezre épül a Patrol, az előd 4,8 literes V8-asát 5,6 literes, közvetlen befecskendezéses blokk váltotta 400 lóerős teljesítménnyel és 550 Nm-es nyomatékkal az amerikai, orosz és a közel-keleti vásárlók kedvéért. Új hétfokozatú automata váltó és frissített összkerékhajtási rendszer kapcsolódik hozzá, amely négy üzemmódodot (aszfaltos, homokos, havas, sziklás) kínál.

Forrás: Nissan

Új, független felfüggesztéseket kapott a Patrol, illetve Body Motion Control System néven olyan elektronikai felügyelettel is bővült a felszereltség, amely sávváltáskor és kanyarodáskor ügyel a karosszéria mozgására. Új a fékrendszer is, elöl már 358 milliméter átmérőjű tárcsák ügyelnek a lassulásra. A Patrolt továbbra is csak néhány piacon forgalmazza a Nissan.

Forrás: Nissan