Toyota: szó sincs Corolla visszahívásról

Vágólapra másolva!
A napokban megjelent hír szerint az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet (NHTSA) vizsgálja a Toyota Corollák kormányának hibáját. A hírre reagált a Toyota: őket senki sem kereste ez ügyben, így biztos, hogy egyelőre szó sincs visszahívásról. Az európai Corollákat egyébként nem egyeznek meg az amerikaival, így minket az ügy nem érint.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetekben kicsit eluralkodott a hisztéria a Toyotával kapcsolatban, vagy újabb visszahívásokról kapunk híreket, vagy lehetséges hibákról. Ezen hírek mindegyike később megerősítésre is lelt, azonban a legutolsó, a Corolla kormányhibájáról szóló híreket a Toyota cáfolja. A márka magyarországi képviselete az alábbi közleményt adta ki:

A TOYOTA MOTOR HUNGARY nyilatkozata

A Toyota Motor Hungary-nél értesültünk arról, hogy az Egyesült Államokban Corolla tulajdonosok vásárlói panasszal éltek a Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Ügynökség (NTHSA - National Highway Traffic Safety Administration) felé. Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani az alábbi tényekről:


Az érintett gépjármű, a 2009/2010-es Corolla Európában nem került vagy kerül értékesítésre. A 2007-ig Európában értékesített Corolla Sedan az amerikai modelltől eltérő autó.


A kérdésben a mai napig legutolsó információ az Automotive News február 9-i számában publikált cikkből származik:

"Az NHTSA-hoz (Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Ügynökség) panaszok érkeztek a 2009/2010-es Toyota Corolla kormányzásával kapcsolatban. Az ügynökség megfontolja a szándékolatlan irányváltozás kivizsgálásának kezdeményezését."


A fentiekre válaszul a Toyota az Egyesült Államokban az alábbi nyilatkozatot tette:

"A Toyotához semmiféle hivatalos megkeresés nem érkezett írásban az NHTSA-tól amely a Toyota Corolla kormányzásával lenne kapcsolatban. Bárhogy legyen is, a Toyota a legteljesebb mértékben együtt fog működni bármely szükségesnek ítélt vizsgálattal."


Egy 2010. február 17-i sajtótájékoztatón az Egyesült Államokban értékesített 2009/2010-es Corolla modellel kapcsolatos vásárlói panaszokra vonatkozó kérdésre Shinichi SASAKI úr, a Toyota Motor Corporation (TMC) alelnöke az alábbiakat válaszolta:

- A Toyota értesült a vásárlói panaszokról.
- Minden egyes vásárlói panaszt komolyan veszünk, érdemben kivizsgálunk és megfontolt döntést hozunk azokkal kapcsolatban.
- A fenti esettel kapcsolatban az NHTSA-tól eddig semmiféle megkeresést nem kaptunk.

A fentieket a sajtótájékoztatón résztvevő média egyes képviselői úgy értették, mintha a TOYOTA az autók visszahívását fontolgatná. Ez nincs napirenden.

További információkkal kapcsolatban tájékoztatást adunk amint azok rendelkezésre állnak.