450 lóerős az Audi RS5

Vágólapra másolva!
Genfben lesz először látható az Audi RS5, a BMW M3-vetélytársról felbukkantak az első hivatalos fotók és információk.
Vágólapra másolva!

Genfben ünnepli világpremierjét az Audi RS5, amelyről már most megjelentek az első hivatalos fotók. Egyedi karosszéria-csomag készült a sportkupéhoz, hogy ne hasonlítson túlságosan a gyengébb S5-re: szélesebbek a kerékjárati ívek, méhsejtmintás lett a hűtőrács, de kicserélték a lökhárítókat is. Nagyobb légbeömlőket vágtak az elsőre, míg hátul két ovális kipufogóvég ül az integrált diffúzorban. Egyediek a felnik és a LED-es hátsó lámpák, a csomag része a 120 km/óránál kiemelkedő hátsó szpojler is.

Az 1725 kilogrammot nyomó RS5-öst a jól ismert 4,2 literes V8-as hajtja, de teljesítményét 420-ról 450 lóerőre tornászták fel, melyet 8250-es fordulatszámnál szállít a motor. A maximális nyomaték 430 Nm 4000-es fordulatszámtól. A hétfokozatú duplakuplungos váltóval 4,6 másodpercig tart a százas sprint, az elektromos korlátozással a végsebesség 250 km/óra, de kérésre ezt megemelik 280 km/órára.

Forrás: [origo]

Természetesen mind a négy kerékre jut a nyomatékból az új központi Torsen differenciálmű jóvoltából, hátra legfeljebb 85, előre 70 százalék kerülhet. Két centivel ültették le a futóművet a sima A5-höz képest, felárért karbon-kerámia féktárcsák és 20 colos felnik is kérhetőek, az ESP teljesen kikapcsolható. Az alapár Németországban 77 700 euró, az értékesítés tavasztól kezdődik.

Forrás: [origo]