Sportváltozat készült a Citroën DS3-ból

Vágólapra másolva!
Genfben mutatkozik be a limitált szériás Citroën DS3 Racing, amellyel a Mini és a John Cooper Works vadászterületére merészkedik a francia gyár.
Vágólapra másolva!

DS3 Racing néven mutat be sportmodellt a Citroën a Genfi Autószalonon, a limitált szériából ezer darab készül, forgalmazása az év második felében kezdődik. Fejlesztését a Citroën versenyrészlege vállalta magára, mely nem mellesleg a gyár WRC autói felkészítését is végzi.

A narancsszínű látványbetétekkel díszített sportos külső csomagon és 18 colos színes felniken túl a karosszériát és a motort is módosították, a BMW-vel közösen fejlesztett 1,6-os turbós blokk teljesítménye 156-ról 200 lóerőre ugrott, a 240 Nm-es csúcsnyomaték pedig 275-re módosult. Átdolgozták a kormányművet, feszesebbre hangolták a felfüggesztéseket, elöl-hátul három centivel kiszélesítették a nyomtávot és 15 milliméterrel le is ültették az autót a jobb úttartás kedvéért.

Nagyteljesítményű gumik és újraprogramozott ESP is szerepelnek a leírásban, a négydugattyús fékrendszer is a különkiadás kedvéért készült. Sportülések kerültek a kabinba, a narancs betétek a középkonzolról, műszerfalról és váltókarról is visszaköszönnek.