Morcos lett az új Chevrolet Aveo

Vágólapra másolva!
Hivatalos fotók bukkantak fel az új Chevrolet Aveo négyajtós változatáról, amely sokkal jobban néz ki elődjénél. Hasonlít a detroiti tanulmányhoz, tekintete már-már agresszívnak mondható.
Vágólapra másolva!

Év elején, a Detroiti Autószalonon mutatta meg a Chevrolet, milyen lesz az új Aveo. Akkor RS néven állított ki sportos, ötajtós tanulmányt a márka, amelyről már akkor lehetett látni, hogy sokkal mutatósabb elődjénél. Most a négyajtós kivitelről jelentek meg hivatalosnak tűnő fotók a neten, a front rész nem annyira szigorú, mint a koncepción, de még így is kifejezetten sportosnak mondható.

A hűtőrács kicsit visszafogottabb lett, eltűntek a hatalmas légbeömlők, cserébe egyszerű műanyagborítás került a ködlámpák mellé. Sok ötletet meríthettek a Mitsubishi Lancerből is a tervezők, a két autó ugyanis feltűnően hasonlít egymásra. Lényegében változatlan maradt a kabin, bár a tanulmány csillogó borításait egyszerűbb anyagokra cserélték. A félig digitális, félig analóg műszerfal hasonlít a Sparkéra, a kormány és a középkonzol pedig mintha a Cruze-ból származna.

Műszaki adatok egyelőre nincsenek, a négy- és ötajtós Aveo bemutatása is még ebben az évben várható, Európába valószínűleg Koreából érkeznek majd az autók.

Forrás: GM