Újabb egymillió autót hív vissza a Toyota

Vágólapra másolva!
A Toyota újabb egymillió autót hív vissza világszerte egy nem megfelelő anyagból készített olajvezeték javítására - túlnyomó többségüket az Egyesült Államokban és Japánban.
Vágólapra másolva!

A Toyota közleménye szerint fennáll annak a lehetősége, hogy a motorolaj kéntartalma reakcióba lép a motorolajat vezető gumicső anyagával és ezáltal olajszivárgást okoz. A szervizekben a motorolajat vezető gumicsövet cserélik ki. Az akció már tavaly ősz óta tart, de nem jelentették be, mivel technikailag nem "visszahívásról" volt szó, hanem "szerviz akcióról". A Toyota azért minősítette "szerviz akciónak" a hibás alkatrész lecserélését, mivel az nem jelentett veszélyt a jármű biztonságos üzemeltetésére. A csöveket a járművek esedékes javításai alkalmából cserélték le.

A késedelmes bejelentés szakértők szerint tovább ronthatja a Toyotával szemben megrendült vásárlói bizalmat. A visszahívás 933 800 darab V6-os motorral szerelt járművet érint az Egyesült Államokban a Camry, Avalon RAV4, Lexus ES, Lexus RS szériákból a 2005-ös modellévtől kezdve a legújabbig, valamint 47 ezer járművet Japánban a Harrier, Estima, Blade, Mark X és Vanguard szériákból.