Több mint félmillió autót hív vissza a Nissan

Vágólapra másolva!
A japán Nissan több mint félmillió autót hív vissza a fékpedál és az üzemanyagszint-mutató átvizsgálására. Az Európában és Magyarországon forgalmazott gépkocsikat nem érinti a probléma.
Vágólapra másolva!

A japán autógyártó szerdai közlése szerint a fékpedál-probléma 179 ezer autót érint az Egyesült Államokban, és mintegy 26 ezret a Közel-Keleten, Kanadában, Oroszországban és még néhány más országban. A visszahívás 2008-2010 között gyártott bizonyos Titan kisteherautókra, Infiniti QX56 és Nissan Armada modellekre, valamint 2008-2009 között gyártott Nissan Quest kisteherautókra vonatkozik. Ezeken kívül a Nissan az Egyesült Államokban 419 ezer, másutt 53 ezer autó visszahívását jelentette be, mert az üzemanyagszint-mutató olykor azt jelzi, hogy még van benzin, holott a tartály már üres. A visszahívás 2005-2008 között gyártott Titan, Armada és Infiniti QX56s modellekre, illetve Nissan Frontier, Pathfinder és Xterra modellekre vonatkozik, amelyeket 2006. január-márciusban és 2007. október és 2008. január között gyártottak.

Az Európában, így a Magyarországon forgalomba helyezett Nissanokat sem érinti a cég visszahívási akciója. A problémás járművek nagy többségét Európában nem árulják, Magyarországon például egyedül a Pathfinder típus került forgalomba, ám az itteni modellek más felépítésűek, mint a problémás gépkocsik - közölte Mihályi Norbert, a Nissan Hungary pr menedzsere. Gond, csak az érintett országokból behozott járművekkel lehet - tette hozzá.