Részletek a frissített Toyota RAV4-ről

Vágólapra másolva!
Genfben bemutatkozott a Toyota RAV4 frissített változata, az SUV a kifutó modellnél vonzóbb, divatosabb lett.
Vágólapra másolva!

Másfél évvel a legutóbbi frissítés után most alaposabban átalakult a Toyota RAV4, a ráncfelvarrt modell a Genfi Autószalonon debütált a nagyközönség előtt. Korábban csak egy fotót közölt a friss RAV4-ről a Toyota, ez arról árulkodott, hogy a japánok teljesen új front részt álmodtak a szabadidő-autónak, amelytől komolyabbá, egyszersmind divatosabbá és vonzóbbá vált a RAV4.

Genfben már az átszabott hátsó részt is meg lehetett tapogatni, mostantól semmilyen szögből nem lehet kategóriaidegennek nevezni a RAV4-et. Teljesen átalakult a kabin is, modernebb lett a hangulat, új kárpitok jelentek meg, a műszaki alapok viszont nem sokat változtak.

Továbbra is a 158 lóerős, kétliteres benzinmotor az alap hatfokozatú kézi vagy Multidrive S automata váltóval, és a 2,2 literes dízelmotorból is megmarad a 150 és 177 lóerős kivitel. Újdonság, hogy ezentúl - szintén piactól függően - nemcsak a 150 lóerős dízel, hanem a kétliteres benzines is rendelhető elsőkerék-hajtással. A kereskedésekben már várják a vevőket, hamarosan a kiszállítások is elkezdődnek.