Nyáron frissül az Audi Q7

Vágólapra másolva!
2013-ban érkezik a Q7 új generációja, addig egy nyári frissítéssel próbálja a modell iránti érdeklődést fenntartani az Audi.
Vágólapra másolva!

Az Autobild című magazin beszámolója szerint az Audi már dolgozik a Q7 következő generációján, nehezíti azonban a munkát, hogy még nem sikerült döntést hozni arról, pontosan milyen koncepció szerint készüljön el az új modell. Két választása van a németeknek, a meglévő, módosított padlólemezre húznak új ruhát, vagy teljesen új autót építenek az A6, A7 és A8 rugalmas, térhálós alumínium vázára.

Ahogy az új Cayenne és Touareg esetében, úgy a Q7-nél is elengedhetetlen a jelentős súlycsökkentés, a mérnökök legalább 250 kilogrammot szeretnének lefaragni. Jelen pillanatban a magazin forrásai szerint még bármi elképzelhető az új Q7-tel kapcsolatban, az is biztos, hogy nyáron felfrissül a szabadidő-autó.

Nyolcfokozatú automata váltó érkezik, illetve két új benzinmotor jelenik meg a kínálatban. Kompresszor nélkül 272, feltöltővel 333 lóerős lesz a háromliteres blokk, a szintén háromliteres dízelből pedig új változat érkezik, amely már az Euro 6-os emissziós normának is megfelel. Külső módosításokról nincs hír.