Már az amerikai pickupok is diétáznak

Vágólapra másolva!
A Ford több fronton is nagy hangsúlyt fektet a fogyasztáscsökkentésre. Eddig már számos Econetic modellel találkozhatunk, de most már az amerikai nagy pickupok fogyasztását is csökkentik.
Vágólapra másolva!

A Ford F-sorozattal Európában nem nagyon találkozhattunk, pedig az márka egyik legismertebb pickupja, amely már igazi legendává nőtte ki magát. A hatalmas terepjárók elsősorban nagy teherbírásukról ismertek, amelyhez természetesen erős V8-as motorok párosulnak. Az F-sorozat 33 éve vezeti szegmensének értékesítéseit Amerikában, és csaknem ugyanennyi időn át a kontinens legnagyobb darabszámban értékesített modellje is volt.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Ford fogyasztáscsökkentő expedíciója elért Amerikába is, ugyanis az F-széria új motorja nem csak gigaerősek, hanem sokkal kevesebbet fogyasztanak is.

Forrás: Ford

A Ford vadonatúj 6.7 literes V8-as turbódízel-motorjával szerelt Super Duty nem csak a szegmensben egyedülálló 390 lóerőt és 1017 Nm-es nyomatékot produkál, hanem elődjénél mintegy 25%-al kevesebbet is fogyaszt. Hasonlóan hatékony az új benzinmotor is: az E85 kompatibilis 6.2 literes V-8-as 385 lőerőt és 660 Nm-es nyomatékot produkál, ami 85 lóerővel és 55 Nm-el több a korábban használt 5,4 literes V8-asnál.