Magánautókból épített útakadályt az orosz rendőrség

Vágólapra másolva!
Fegyveres bűnözők elfogása érdekében használtak civil autókat egy út lezárásához, és nem szállították ki a bent ülőket.
Vágólapra másolva!

A múlt pénteken hajnalban egy moszkvai elkerülő körgyűrűn közlekedési rendőrök állították meg az autókat, és barikádot formáltak belőlük, míg a rendőrautókat az út szélén hagyták. Erre ugyan van joga a rendőrségnek, de óriási hibát követtek el azzal, hogy az autók utasait nem parancsolták a szalagkorláton kívülre. Az akcióval menekülő bűnözőket akartak feltartóztatni, de azok több civil autót összetörve Audijukkal továbbjutottak, és csak hosszas autós üldözés után kapták el őket.

Szerencsére az ütközésben senki nem sérült meg, pedig egy vajúdó nő ült az egyik autóban. Egy érintett autós elmondása szerint soha többet nem fog megállni rendőri jelzésre, mert ilyen esetben a büntetés átszámolva csak kétezer forintnyi rubel, míg az autójában esett kár sokkal többre rúg, és kezdetben nem akarták a javítás árát megfizetni

Eddig nem sok eredménnyel jártak Dmitrij Medvegyev reformintézkedései, és a mostani botrány is csak tovább rontja a rendőrség megítélését. Az eset miatt elmarasztalták a moszkvai közlekedésrendészet főnökét, leváltották az ezred parancsnokát, amelyhez az intézkedő rendőrök tartoznak, és a belügyminisztérium fővárosi igazgatóságának vezetője bocsánatot kért a károsultaktól. A hivatalos vizsgálat lezárulta előtti retorziók sem állják meg a helyüket, mert bár hibáztak, de parancsra cselekedtek a közlekedési rendőrök.