Készül az E-Type utódja, új motorok a Jaguarnál

Vágólapra másolva!
Kis méretű, kétüléses sportkocsin dolgozik a Jaguar, az újdonság az E-Type utódja lehet. V6-os motort kap az XJ limuzin.
Vágólapra másolva!

Versailles-ban számolt be a sajtónak legújabb terveiről a Jaguar, Mike O'Driscali igazgató több érdekességet is elárult a márka jövőjéről. Azt tervezgeti például a Jaguar, hogy elkészíti az E-Type utódját: egy frontmotoros, kétüléses, hátsókerék-hajtású sportkocsi készül, amely a korabeli E-Type-hoz hasonlóan kimondottan könnyűnek ígérkezik.

Kettő-négy éven belül kerülhet piacra az új modell, amelyhez hasonlót már készített a Jaguar. Tíz évvel ezelőtt, Detroitban mutatkozott be az F-Type névre keresztelt tanulmány, lényegében azt a projektet viszi most tovább a márka.

Új motorok bevezetése is várható, az eddig csak V8-as benzinesekkel elérhető XJ kínálatában hamarosan hathengeres blokk jelenik meg. 2011 nyarán nyolcfokozatú automata váltóval és start-stop rendszerrel összekapcsolt négyhengeres dízelmotorral bővül az XF kínálata, máris elérhető ugyanakkor a háromliteres, V6-os dízel tíz százalékkal gyengébb, 211 lóerős változata.