Először képeken Amerika új Ford rendőrautója

Vágólapra másolva!
A nálunk csak filmekből ismerős Crown Victoria alapú rendőrautók az Egyesült Államokban meghatározzák az utcaképet. A nagyméretű hátsókerekes modell helyett a kisebb és fronthajtásos Taurus hatodik generációja adja az alapot a legújabb hatósági változathoz.
Vágólapra másolva!

Szakmai közönség előtt Las Vegasban mutatják be Ford új rendőrautóját a Police Interceptort. A várakozásoknak megfelelően az új Taurusra épül az autó, mert az eddig alapul szolgáló korosodó Crown Victoria gyártását hamarosan leállítják.

Az új autó egyben válasz a konkurens rendőröknek szánt Chevrolet Caprice-re, amit V8-as motor hajt és hátsókerekes, valamint az egyre népszerűbb Dodge Chargerre.

2010-es változatával a Police Interceptor le tudja kőrözni konkurenseit. Továbbfejlesztett elektromos-, fék- és hűtésrendszere, robosztussá tett futóműve mellett az is mellette szól, hogy két változatban is készül. Mindkettőt 3,5 literes lökettérfogatú V6-os benzines hajtja, az autópálya rendőröknek szánt elfogó változat a Taurus SHO duplaturbós motorjával és összkerékhajtási rendszerével készül, míg járőröknek szánt szívómotoros első kerék meghajtású változata inkább az alacsony fogyasztásra lesz optimalizálva.

Forrás: Ford

Magyarországon is nagybeszállító a Ford a rendőrség részére: tavaly 700, idén 800, azaz összesen 1500 darab 1,6-os Ford Focus járőrautót kapott a rendőrség.