Kombiként is bemutatkozott az új 5-ös BMW

Vágólapra másolva!
Hivatalosan a Lipcsei Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek az új 5-ös BMW kombi, de a bajor gyár már most nyilvánosságra hozta a hivatalos sajtóanyagot. Két benzines és két dízelmotorral indul a forgalmazás szeptemberben.
Vágólapra másolva!

Áprilisra, a Lipcsei Autószalonra ígérte a BMW az új 5-ös kombi leleplezését, ennek ellenére már most nyilvánosságra hozta az autó hivatalos sajtóanyagát. Alig valamivel hosszabb a limuzinnál a Touring, csupán nyolc milliméter a különbség a két változat között, a 4,91 méteres teljes hossz pedig azt jelenti, hogy az új 5-ös kombi csak egy centiméterrel nyújtózik túl a Mercedes E osztály T Modellen.

Kombiként ez az 5-ös negyedik generációja, platformtársaihoz, a 7-eshez, az 5-ös limuzinhoz és GT-hez hasonlóan a dingolfingi üzemben készül majd, a kereskedésekben szeptemberben jelenik meg. Négy motorral indul a forgalmazás, a háromliteres 523i Touring 204 lóerős és 270 Nm-es nyomatékot biztosít, a duplaturbós 535i Toring adatlapján 306 lóerő szerepel.


Még több fotó a galériában. kattintson a képre!

184 lóerős a kétliteres, start-stop rendszerrel szerelt 520d Touring, átlagfogyasztása 5,2 liter, a nagyobb hathengeres dízel 530d Touring 245 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 540 Nm. Minden változathoz hatfokozatú kézi váltó jár alapáron, opcionálisan az új nyolcfokozatú automata rendelhető. Elődjéhez képest jelentősen, hatvan literrel nőtt a csomagtartó, immár 560 literes, a szélvédő külön is nyitható, hogy a kisebb tárgyakat gyorsan be lehessen pakolni.

Új a 40:20:40 arányban dönthető hátsó üléspad, hét fokozatban, akár 11 fokos dőlésszögig billenthető. Egy köztes állásban közel függőleges a támla, ez az alapcsomagtartó térfogatát harminc literrel növeli meg. Összesen 1670 literes lehet a raktér, az elődben 1615 liter volt a maximum, az E osztály azonban a maga 695/1950 literjével még mindig messze az 5-ös előtt jár.

Komfortosabb és az eddiginél nagyobb helykínálatot ígér a BMW, a limuzinhoz bejelentett összes technikai újdonság a kombihoz is elérhető. A bajorok szerint az új kombi vezetési élményben is többet ad elődjénél.