Prémiummárkát alapít a Peugeot

Vágólapra másolva!
Követi a konszerntárs Citroën példáját és prémiummárkát alapít a Peugeot is. Párizsban jön az új 508.
Vágólapra másolva!

DS néven a Citroënnek van már prémiummárkája, hasonló divízió létrehozására készül most a konszerntárs Peugeot is. Elsőként az RCZ sportkupé debütál az új névvel, de két éven belül további két modellel bővül az elitmárka kínálata.

Minőségibb és valamivel drágább modelleket forgalmaz majd a Peugeot az új márkanév alatt, amelyet egyszerűen Hors-Série-ként (magyarul: tömeggyártáson kívüliként) emleget. Valószínűleg a 407-et váltó 508-as limuzin lesz az új sorozat következő tagja, a 2012-ben érkező harmadik modell pedig valószínűleg egy RCZ-nél kisebb kupé lesz.

Ami az 508-at illeti, a Genfi Autószalonon tanulmányként már bemutatkozott, a 5 by Peugeot állítólag nem is változik sokat a szériagyártásig. Erről egy spanyolországi rendezvényen beszéltek a francia márka vezetői. Októberben, a Párizsi Autószalonon már be is mutatkozik a végleges változat, amely egyszerre váltja majd le a 407-est és a 607-est. 2011 elején kezdődik az értékesítés, néhány héttel később pedig a kombi is megérkezik.

2012 elején jöhet egy harmadik verzió is, ehhez a kombi karosszériáját használnák, rengeteg technológiai újítással. Valószínű, hogy ez a kivitel dízel-hibrid hajtáslánccal érkezik majd.

Forrás: Peugeot