Két sportmodell készül az Opel Astrából

Vágólapra másolva!
Az OPC mellett még egy, a hagyományos kínálat csúcsára kerülő sportváltozat is készül az Opel Astrából. GSI néven érkezik az újdonság.
Vágólapra másolva!

2010 végétől azok is megtalálhatják számításukat az Opel Astra kínálatában, akik az átlagosnál sportosabb megjelenésű változatra vágynak, az OPC szintig mégsem szeretnének elmerészkedni. Ezt a köztes lépcsőfokot testesíti majd meg a GSI névre keresztelt sportmodell, amely a kombival együtt a Párizsi Autószalonon mutatkozhat be.

Hasonlóan az OPC-hez, a GSI-ben is kétliteres turbómotor dolgozik majd, a teljesítmények viszont eltérőek lesznek. 190 lóerőt emlegetnek a GSI-vel, jóval 200 feletti szintet az OPC-vel kapcsolatban, vagyis világosan el lesz különítve a kínálatban a két modell. Már az 1,6-os turbó is 180 lóerőt tud, az előző OPC 240 lóerős volt, ebből következően az új akár 260-270 lóerő körüli teljesítményre is képes lehet.

Szemben a széria Astrákkal, a GSI szélesített kerékjárati íveket, új első lökhárítót, sportosabb küszöböket és dupla kipufogóvéget kap, a kabinba kétszínű sportülések kerülnek.