Minden terepjáróját ellenőrzi a Toyota

Vágólapra másolva!
Nemcsak a Consumer Reports által kritizált Lexus GX460, hanem összes terepjárójának biztonságát ellenőrzi a Toyota.
Vágólapra másolva!

Kemény kritikát fogalmazott meg az amerikai Consumer Reports című magazin a Lexus GX460-nal szemben, a lap szerint a szabadidő-autó borulás- és életveszélyes. Gyorsan reagált a cikkre a Toyota, előbb csak Amerikában, majd néhány órával később minden érintett piacon felfüggesztette a modell értékesítését, hogy elvégezhesse saját biztonsági tesztjeit.

Ezeket nemcsak a GX-en, hanem a gyár kínálatának összes terepjáróján elvégzik, így a GX alapjait adó Land Cruiseren is. Utóbbit ugyan a Toyota és a Consumer Reports is biztonságosnak mondja, a japánok mégis felülvizsgálják a menetstabilizáló elektronika működését.

Úgy tudni, hogy hasonlóan a hibridek korábbi fékhibájához, a GX-féle stabilitási gondok is egyszerű szoftverfrissítéssel javíthatók. Japánból érkezett hírek szerint a Toyotát nem is érte nagy meglepetésként a Consumer Reports kritikája, állítólag már újra is programozták a mérnökök a menetstabilizáló vezérlőrendszerét.

Arról később döntenek az illetékesek, hogy visszahívást vagy szimpla szervizakciót hirdetnek, mindenesetre azok a GX-tulajdonosok, akik igénylik, csereautót kapnak a Lexustól a probléma végleges tisztázásáig.