Leleplezték a négyajtós kupé BMW-t

Vágólapra másolva!
Meglepetésre egy új tanulmányt mutatott be a BMW a Pekingi Autószalonon, a Gran Coupe 8-as sorozatként kerülhet gyártásba.
Vágólapra másolva!

Nemcsak azt jelentette be a BMW Pekingben, hogy 2013-ban dobja piacra első elektromos autóját, egy meglepetéssel is készültek a bajorok. Gran Coupe néven mutattak be ötméteres, négyajtós kupétanulmányt, amely a pletykák szerint 8-as sorozatként kerülhet sorozatgyártásba.

Egy GT és egy sportkocsi előnyeit ötvözi a koncepció, melynek tetővonala tíz centivel húzódik alacsonyabban az aktuális 7-es sorozatnál. A hagyományos szedánforma továbbfejlesztéseként alkotta meg a BMW a márkára jellemző stílusjegyek nagy részét magán viselő, de újdonságokat, köztük keret nélküli ajtókat és egyedi hátsó lámpákat felvonultató tanulmányt, amelyben a különálló karosszériarészek egyetlen harmonikus egésszé olvadnak össze.

Jelentős befolyást gyakorolhat a jövő BMW-ire a Gran Coupe formavilága, mely az Audi A7, a Mercedes CLS és a Porsche Panamera ellenfelének tűnik. Motorjáról nem közöltek semmit, valószínűleg az 5-ösből és a 7-esből ismert erőforrásokat kapja majd meg a szériaérett verzió.

Forrás: BMW

Kattintson a képre, galéria nyílik!