Brutális autócsodák a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
Minden évben május elején tartják a gyorsasági autós bajnokság szezonnyitóját a Hungaroringen. Az idei talán annyiban más, mint a többi, hogy az egy négyzetkilométerre eső autócsodák száma igen magas lesz. Hétvégén tehát érdemes kilátogatni az ingyenes rendezvényre. 
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A korábbi évek Material Kupáin sem volt rossz mezőny, de ezúttal még több autócsoda lesz


Május első hétvégéjén újra felbőgnek a motorok a Hungaroringen, péntektől beindul a 2010-es gyorsasági autós szezon. Az ingyenesen látogatható Material Center Kupa egyrészről a hazai bajnokság nyitóhétvégéje lesz, másrészt az FIA Zóna Trófea bajnokság egyik futama is, így elég népes és változatos mezőnyre van kilátás.

A nagytúraautók versenyére például annyi nevezés érkezett, hogy alig fognak elférni a rajtrácson: lesz itt DTM Audi, rengeteg Porsche (köztük több RSR is), hat Ferrari, valamint néhány igazi érdekesség. A Saleen S7-es látványát és félelmetes tempóját már az előző években megszokhattuk, de idén egy Ultima GTR-rel is meg kell küzdenie. Az Ultima egy angol sportkocsi-gyártó, évről évre különböző rekordokat döntögetnek utcai autóikkal, a Corvette-motoros versenyautó is félelmetesnek ígérkezik.

http://www.youtube.com/v/CKX2KZruc3E&hl=en_US&fs=1&


Régebben az Ultima GTR tartotta a rekordot a Top Gear tesztpályáján. Manapság már a Ferrari FXX elhódította ezt a címet


Ezen kívül jönnek még trophys Renault Mégane-ok, valamint több BMW M3 GTR is. Magyar részről természetesen itt lesznek a tavalyi éllovasok, így a bajnok Horváth Zsolt is, de lesz még egy különlegesség. A tavalyi kis túraautós bajnok, Zentai Sándor idén eggyel feljebb lépett, egy igazi csemegének számító Jaguar V8 Starral próbálja megszorongatni a vetélytársakat.

Forrás: [origo]

Ismét nagy verseny várható a kis túraautóknál is


Ha már a kis túraautókról van szó, itt is hatalmas mezőnyre lehet számítani. Zentai kivételével az előző év összes kistúrás menője ott lesz a rajtrácson, többen autót is váltottak, míg melléjük csatlakozik a nemzetközi mezőnnyel együtt a hazai F -2000-es kategória is. Lesz néhány Alfa Romeo (egy ex-WTCC is), BTCC-s Vauxhall Vectra is, de a csehek hoznak több érdekes egyedi sportkocsit is, mint például a K1 Attack.

A márkakupák közül már csak egy maradt meg a hazai mezőnyben, méghozzá a Suzuki Kupa, de mint a korábbi évek Material Kupáin, most is csatlakozik a mezőnyhöz a lengyel Kia Cee'd Kupa. A Suzukiknál az előző évek nagymenői egyelőre nem jelezték indulási szándékukat, de helyettük új tehetségek tűnhetnek fel. A korábbi évek top márkakupája (Seat Leon Kupa) sajnos mára már szinte megszűnt, de néhány Seat felfedezhető lesz még a nagy túraautók között.

Forrás: [origo]

A korábbi évek legjobbjai helyett új nevek mutatkoznak be a Suzuki Kupában


A hétvége programja már pénteken elkezdődik, de ezen a napon csak edzések lesznek. Szombaton és vasárnap már jönnek a versenyek, természetesen az egész hétvége látogatása ingyenes. A versenyek mellett lesz még gokartozási és szimulátorozási lehetőség is.