A Chrysler is kapott a beragadó gázpedálokból

Vágólapra másolva!
Tízezer autójába a Chrysler is beszerelte a CTS-től származó, a Toyotát sokmilliós visszahívásra kényszerített beragadó gázpedálokat. A General Motors 40 ezer Chevrolet Corvette-et hív vissza kormányproblémák miatt.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Toyota, hanem egy amerikai gyártó, a Chrysler is beszerelte autóiba a CTS beszállítótól származó, beragadásra hajlamos gázpedálokat. A 2007-es modellévű Dodge Caliberekbe szerelték be az alkatrészt, ám a történet eddig a háttérben maradt.

Ennek többféle oka lehet, a Chryslernél mindenesetre nem milliós tételben használták a pedált, csupán tízezer fogyott belőle egy öthetes gyártási periódus során. Balesetekről eddig nem kapott hírt a Chrysler, a tulajdonosoknak azonban levelet küld, hogy ellenőriztessék autójukat. Visszahívásról egyelőre nincs szó.

Visszahívja viszont a General Motors a 2004 márciusa és 2006 januárja között készült Chevrolet Corvette-eket, összesen 40 ezer darabot. Hibás kormányoszlop miatt rendelték el az akciót, a kormánykerék folyamatos mozgatása esetén jelszakadás következhet be, melynek hatására legenyhébb esetben egy figyelmeztető jelzés gyullad ki a műszerfalon, de akár egy vagy több fék is működésbe léphet, a jármű balesetveszélyes kitörését okozva.