Vágólapra másolva!
Non-Standard Tactical Truck (NSTT) névre hallgat a legújabb amerikai harci terepjáró, ami annyit jelent, hogy nem szabványos taktikai teherautó. Képességei alapján a fegyveres szerveknek is megfelel, de azért magánszemélyek is megvásárolhatják az Indigen Armor új autóját.
Vágólapra másolva!

Speciális páncélozott járművek gyártására szakosodott az amerikai Indigen Armor. Platós autójukat a nagyobb súlyú harcászatban használt terepjárók kiváltására ajánlják - az NSTT-vel könnyebben megközelíthetővé válnak a sivatagi, dzsungel, hegyi vagy akár a sarkvidéki célpontok is. Pontos adatait titokban tarják a gyártónál, de az a videón is látszik, hogy akár az AK-47-es Kalasnyikovtól is képes megvédeni utasait.

Amit tudni lehet róla, hogy kerékfelfüggesztései függetlenek, motorja egy V8-as, hatliteres Navistar dízel 325 lóerővel és 570 Nm nyomatékkal, váltója hatfokozatú automata, Allison gyártmány. Tankja 114 literes és az amerikai légierőnél használt kerozinalapú JP8-as repülő üzemanyaggal is használható az autó.

Első terepszöge 37,5 fok, hátsó 32. Gázlómélysége 91, szabad magassága 22,9 centiméter. Meggyőző adatok - összkerékhajtási rendszere mellett a felépítmény kialakítása gondoskodik a kiváló terepjáró képességről. Több kivitelben is gyártják, ezek közül az NSTT Light a legérdekesebb, amit akár MH 47-es típusú helikopterből is ki lehet dobni. Végsebessége 165 km/óra, de szétlőtt gumikkal is tud menni 50 km/órával.

Páncélzata az összes kézi lőfegyvernek ellenáll, megfelel a B6-os védelmi szintnek. A katonaságokon kívül a magukat veszélyben érző, terrorfenyegetett civilek számára is alkalmas, így az Indigen Armor a világ válsággócaiból is számíthat megrendelésekre.

Forrás: Indigen Armor