Még sportosabb Golf GTI a Volkswagentől

Vágólapra másolva!
Két Golf GTI-különkiadást is bemutat a Volkswagen a hagyományos, Wörther-tó melletti GTI-találkozón.
Vágólapra másolva!

Minden évben megrendezik a Wörthersee-nél a GTI-fanatikusok találkozóját, amelyre a Volkswagen-konszern rendre egyedi modellekkel készül. Audi A1-ből például hét különböző festésű és felszereltségű is bemutatkozik idén, de lesz két egyedi Golf GTI is.

Az egyik különkiadás a sportszergyártó adidasszal együttműködésben készül, összesen 4410 darabot gyártanak belőle, újdonságot csak a felnik és az egyedi sportülések jelentenek. Csak tanulmányként emlegetik az Excessive névre keresztelt GTI-t, amelynek kétliteres turbómotorja az adidas-féle modellhez hasonlóan érintetlen maradt, de több műszaki módosítást is végrehajtottak rajta.

Szélesebb nyomtávval, átdolgozott rugókkal, felfüggesztésekkel és fékekkel, valamint könnyűsúlyú kipufogórendszerrel készült az autó, fekete, nagyon peres gumikkal húzott 19 colos felnik, új diffúzor, kiszélesített kerékjárati ívek és további sportos karosszéria-elemek teszik teljessé a képet. Ez a modell hivatalos képen még nem látható, amennyiben lesz belőle szériaváltozat, a Golf GTI és Golf R közé kerülhet a palettán.