Jön az első fronthajtású Land Rover

Vágólapra másolva!
Történetében először elsőkerék-hajtású modellt dob piacra a Land Rover, az LRX-ből készül az olcsóbb kivitel.
Vágólapra másolva!

Ősszel mutatja be első fronthajtású modelljét a Land Rover, a kupés Range Rover LRX-ből készül a gazdaságos kivitel. Októberben, a Párizsi Autószalonon debütál az újdonság, amelynek gyártása 2011 elején indul el. Korábban a Land Rover kizárta annak lehetőségét, hogy a márka értékeire tekintettel elsőkerekes modellt dobjon piacra, most mégis azt mondják, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a kétkerékhajtású szabadidő-autók fokozatos térnyerését.

Jövő év elején az összkerékhajtású verziók forgalmazása kezdődik el, a Land Rover közleménye szerint a fronthajtású modell értékesítése "kicsivel később" indul. Várhatóan minden LRX a Freelander módosított hajtásláncát kapja a PSA-eredetű, 2,2 literes, 185 lóerős dízelmotorral.

Alapfelszereltségként hatfokozatú kézi váltót kínálnak az LRX-hez, a 2002-ben leváltott második generációs Range Rover óta először. Egyelőre ugyan LRX-ként emlegetik a modellt, a premierre azonban a Land Rover egy igazi nevet is szeretne találni a betűszó helyett. Körülbelül ötezer fonttal (1,6 millió forinttal) lesz olcsóbb a fronthajtású verzió.