Sorbanállás lehet az Audi A1-ért

Vágólapra másolva!
Hatalmas az érdeklődés az Audi minije, az A1 iránt, idén 50 ezer darabot gyártanak belőle, valószínűleg el is viszik mind. Könnyebb lesz az A4 új generációja.
Vágólapra másolva!

Kedden elkezdődött az A1 gyártása az Audi belgiumi üzemében, naponta 500 darabot szerelnek össze belőle. Idén 50 ezer példány gördül le a szalagról, 2011-re 80 ezerre, utána 100 ezerre fut fel a termelés.

Óriási az érdeklődés a mini iránt, Peter Schwarzenbauer, az Audi értékesítési és marketingigazgatatója szerint a rendelések száma könnyedén túllépheti az idei gyártási mennyiséget, így az ügyfeleknek akár várólistára is fel kell iratkozniuk.

Úgy számolnak az ingolstadtiak, hogy az A1-vevők 90 százalékának az első találkozása lesz a márkával, a kezdeti adatok alapján sikeresnek tűnik a fiatalokra épített bevezető kampány, főleg ők rendelnek a miniből.

Audis hír még, hogy a gyár már dolgozik az A4 új generációján, amellyel kapcsolatban fontos célkitűzés a súly csökkentése. 130-140 kilogrammot szeretnének lefaragni a mérnökök, így az A4-ben is előtérbe kerülhet a karbonszálas anyag és alumínium használata.