Grafikán az új Volkswagen Golf

Vágólapra másolva!
A Volkswagentől származó információk alapján az Auto Express grafikát készített a Volkswagen Golf hetedik generációjáról. A Wörthersee-nél bemutatkozott a Golf GTI Excessive, mely a német gyártó szerint azt mutatja, merre indulhat a sportmodell formavilága.
Vágólapra másolva!

2012-ben mutatja be a Volkswagen a Golf hetedik generációját, amely az aktuális hatosnál jóval sportosabbnak ígérkezik. Már grafikát is készített róla a brit Auto Express a gyártótól származó információk alapján, a hírek szerint az összes eddigi generáció közül ez lesz a legjobb kompakt.

Hasonlítani fog a modell a Detroiti Autószalonon leleplezett New Compact Coupe tanulmányra, könnyűsúlyú alapokra épül, kínálatában új turbómotorok is megjelennek. Készül háromajtós, kombi és négyajtós kupé kivitel is, utóbbi a Passat CC megoldásaiból merít.

Minden modell automata parkolórendszerrel és táblafelismerő rendszerrel érkezik - a navigációs rendszer képes lesz előre figyelmeztetni az éles kanyarokra, sebességkorlátozásokra és veszélyes emelkedőkre, lejtőkre.

A modellváltásig hátrelevő időt sem hagyja elúszni a VW. A márkafanatikusok legnagyobb éves progrmaján, a Wörthersee-nél zajló GTI-fesztiválon leplezték le a Golf GTI Excessive tanulmányt, amely azt mutatja meg, hogy mekkora potenciál rejlik a sportmodellben és később milyen irányba változhat formavilága. Motorjához nem nyúltak a mérnökök, bár új kipufogórendszerrel négy lóerőt sikerült rátenni az alapmodell 210 lóerős teljesítményére.