Hibrid és elektromos Seat Leon 2012-től

Vágólapra másolva!
Fontos szerepe lesz a Leonnak a Seat következő ötéves tervében, az új generációból készül a spanyol márka első hibrid és elektromos modellje.
Vágólapra másolva!

Döntő lesz a következő öt év a Seat jövője szempontjából, amennyiben az eladások nem indulnak el felfelé, akár fel is számolhatja a márkát a Volkswagen-konszern. Sok múlik a Leonon a fél évtizedes ciklusban, ebből a modellből készül a spanyolok első elektromos és hibrid modellje, mellyel új piaci szegmensekbe törhet be a Seat.

2012-től tervezik az alternatív modellek megjelenését, Twin Drive néven konnektoros hibridet már tesztelnek a Leonból, először ez érkezik. Egy évre rá mutathatják be a teljesen elektromos modellt, amelybe ugyanaz a hajtáslánc kerülhet, mint az elektromos Golfba.

Maga az új Leon sokat örökölhet a Genfi Autószalonon bemutatott IBE tanulmány formai megoldásaiból, három- és ötajtós, valamint kombi is készül belőle. Lesz a Seatnak a Volkswagen Up! alapjaira épülő városi minije is, az autót még fejlesztik, de 2012-ben ez is megjelenik.