Kémvideón az Opel Astra Sports Tourer

Vágólapra másolva!
Majdnem négy percen keresztül láthatjuk mozgásban az új kombi Astrát. Tetszetős formáját a nagyobb testvér Insigniától örökölte.
Vágólapra másolva!

Városból kihajt, országúton megy és a Nürburgringen köröz az új Opel Astra Sports Tourer legújabb kémvideónkban. A németek újdonságát márkajel nélkül és lefóliázott hátsórésszel is fel lehet ismerni. Tesztelése lassan véget ér, álcázás nélkül először a Párizsi Autószalonon lesz látható, idén ősztől már meg is lehet vásárolni.

Az autó az Insignia kombi változatánál megkezdett stílusváltás jegyében sportosabb karaktert kap, amit a névválasztással is hangsúlyozni kívánnak. Az autó külseje nagyon hasonlít az Insignia Sports Tourerre, tetőíve meredekebb a H szériás Astra Caravan változatáénál és sokkal ívesebb a konzervatív elődnél. Az autó a ferdehátú változatra épül, de hogy a lendületes forma ellenére se legyen kicsi a csomagtartó, az elődhöz hasonlóan a J Astra kombi is hosszabb tengelytávot kap - ami a hátsó lábtérnek is jót tesz.

Motorkínálata a típusban már megismert darabokból fog állni, az 1,4-es szívótól az 1,6-os 180 lóerős turbós benzinesig terjed a skála. Átfogó lesz a dízel kínálat: kapható lesz a kétliteres, 160 lóerős CDTI motorral is.

A kombi változat mellett lesz még háromajtós, sportos ferdehátú, kupé-kabrió és négyajtós szedán változat is az Astrából.